По-малко коне, ама 2.0 8 клапана прави 2.0 16 клапана Туин Спарк сам да си говори.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Колеги какво мислите! Ангренажен ремък или ангренажна верига е по добре!
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Първоначално публикувано от DanewRomeo Покажи съобщениеПо-малко коне, ама 2.0 8 клапана прави 2.0 16 клапана Туин Спарк сам да си говори.Volvo S80 2.0 T5 180hp
Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto
Comment
-
Имаше една 164-ка тук, старият ТС мотор с веригата, двойка. Що жертви е взела... И сред тях и прословутия 16-клапанов вариант във всичките му разновидности. Може би я помните от Италфест 2007. Тогава една друга форумна 164-ка, пипана от всеизвестен колега, бе поставена на колене. Говорим за сток автомобил.Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена
Comment
-
Защо не съм падал все още от 2.0 16в... не мога да си обясня
То не бяха 2.0 16 с чипове...не бяха QV...бързи GTV.... иииии една 155ца....
Така че 8в ако не е по-бърз то той е напълно равностоен! И единственото предимство на тия 16в е че оборотомера им е до 7300..а при 8в е на 6400...съответно по-къси скорости, но пък 8В се справя МНГООО по-добре в ниските обороти! За това моля без хартиени данни за въртящ момент...
Да не говорим за разхода на гориво където 8В е по-добър от 16в... Ааа и не ражда...Или поне многоо по рядко
Единствения минус е че вече е стар...Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over(((((
ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
by RUBIG service
Comment
-
И аз да се присъединя във фенклуба на веригите.Има изписано много по темата и на черното бяло не можеш да кажеш-8 клапановият мотор е бетон.И друг плюс мога да кажа и той е звукът,който вади.Повече ми гали ухото алфистко от 16в моторите.Един 'хондаджия' наскоро ми вика:'бегай бе тия алфи с веригите все едно че рони камъни мотора',ама като го качих да го повозя и като мина 4000 оборота и го питам сега камъни ли мели и той само вика'тва с един спортен филтър какъв звук ще вади не е истина'.Та това е влюбен съм до гроб в тази машина и думите които изрича като и подам газчица.
sigpic155 1.9 TD,Lancia Lybra 1.9 jtd
Ex...
Alfa Romeo 155 2.0 8V TS,Alfa Romeo 1.8 8V TS,Fiat tempra
Comment
-
Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщениеЗащо не съм падал все още от 2.0 16в... не мога да си обясня
Така че 8в ако не е по-бърз то той е напълно равностоен! И единственото предимство на тия 16в е че оборотомера им е до 7300..а при 8в е на 6400...съответно по-къси скорости, но пък 8В се справя МНГООО по-добре в ниските обороти! За това моля без хартиени данни за въртящ момент...
Да не говорим за разхода на гориво където 8В е по-добър от 16в... Ааа и не ражда...Или поне многоо по рядко
Единствения минус е че вече е стар...1983 Alfa Romeo 6 2.5 VMTD 10V 105hp
1984 Alfa Romeo Giulietta 2.0 8V 130 hp
2001 Lancia Zeta 2.0 JTD 16V LX 110 hp
Comment
-
Първоначално публикувано от dolls Покажи съобщениеБлагодаря на всички колеги който се отзоваха.Потвърдихте моето мнение, че 1.8 е по добрияс верига.Ако някой има снимка на това чудо"вариатор"моля да я каче ,че немога да се сетя за какво става на въпрос! благодаря на всички!!
Е тва е вариатора, но на 16 клапановите мотори - стои на вала за смукателните клапани!
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщениеЗащо не съм падал все още от 2.0 16в... не мога да си обясня
Единствения минус е че вече е стар...
всички знаем а и не е истина че 16 в мотора сток срещу 8в сток 16ката бие
сега че всеки може да си направи мотореа чук и да е по бърз от другия спор няма
дай ако искаш утре другиден на бояна ( само да е сухо ) да ги мернеме с моята издухала 16 ка на 4ХХХХХ км
Иначе по тея размисли 1.4 8Ве по бързо от 2.0 8ВVolvo S80 2.0 T5 180hp
Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto
Comment
-
Първоначално публикувано от DanewRomeo Покажи съобщениеПо-малко коне, ама 2.0 8 клапана прави 2.0 16 клапана Туин Спарк сам да си говори.sigpicAlfa 155 2.0 16v
Comment
-
Първоначално публикувано от venko Покажи съобщение...по здрава е а и веригата не се сменя75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
Мненията са като задниците - всеки си има!
Comment
-
на 409 ххх км зарадва новия си собственик. На 2 пъти съм я опъвал веригата. Доживях по двигателя да не пипам нищо . е консумативите не ги смятам , но нито гарнитура на глава , ни на клпни съм сменял.Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)
Comment
Comment